Skip to content

Behandeling

Tijdens een intakegesprek bij mij in de praktijk, brengen we jouw hulpvraag in kaart.

Door het stellen van gerichte vragen sporen we samen eventuele verstoringen in je leef- werk- en/of slaappatroon op. We zullen vanuit daar werken naar een haalbaar doel ter verbetering van je welzijn.

De behandelingen zullen voor een deel bestaan uit gesprekken, die we zowel in de praktijk of deels wandelend in het Nuenens Broek hebben. Als je fysiek in beweging komt, kom ook je brein in beweging of juist tot rust. Daarnaast bestaat de behandeling uit (voel)oefeningen, ter bevordering van je lichaamsbewustzijn, die je dan zelf kunt oefenen en toepassen. Als je eerder bewust bent van de spanningen in je lijf, ze eerder herkent, dan kun je zelf met de nieuwe handvatten  je klachten verminderen. Door de gesprekken zal je inzicht krijgen in je huidige functioneren. Als je inzicht krijgt in je patronen, kun je vaak met kleine veranderingen in houding, gedachte of gedrag aanpassingen doen, die op dit moment beter bij je passen dan je nu doet.

Hierdoor kom je weer in balans en durf je meer te vertrouwen op je eigen kracht. Kortom het (her)vinden van jouw eigen vitaliteit. Het bewustwordingstraject gebeurt in kleine stappen en we kiezen een behandeling die bij jou past. Mijn streven is zelfredzaamheid en dat je met mijn hulp zélf invloed krijgt op je eigen functioneren. Lees hier reacties van cliënten

Behandeltijd

• fysiotherapie: 30 minuten, incl. administratie en evt. maken volgende afspraak.
• psychosomatische fysiotherapie: 60 minuten, incl. administratie en het maken van een vervolgafspraak.
• Psychosociale lichaamsgerichte therapie/ ontspanningstherapie (NVPA/RBCZ) : 60 minuten. Evt verlenging  wordt per 15 minuten in rekening gebracht.

Annuleren afspraak

Wordt een gemaakte afspraak binnen 24 uur van te voren afgezegd, dan wordt deze in rekening gebracht.

Openingstijden

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Telefonische bereikbaarheid

Vaak neem ik tijdens een behandeling niet op, dan is het antwoordapparaat beschikbaar. Als je inspreekt, bel ik je terug zodra ik in de gelegenheid ben. Een bericht via e-mail achterlaten heeft de voorkeur. Dat kan op: contact@ontspanningstherapie-nuenen.nl
Ik streef ernaar dezelfde dag je mail te beantwoorden.

KNGF

Aangesloten bij KNGF 
(Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)

NFP

Aangesloten bij NFP 
(Nederlandse Vereniging volgens de Fysiotherapie Psychosomatiek)

RBCZ een vrije zorgkeuze

RBCZ

Aangesloten bij RBCZ en TCZ: complementaire en integrale zorg

NVPA

Aangesloten bij NVPA(Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen)

S.C.A.G

Aangesloten bij S.C.A.G
 (Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)

Back To Top