Skip to content

Bedankt voor de zinvolle gesprekken!
Ik heb hierdoor zoveel inzichten gekregen. Maar ook veel meer innerlijke rust, die ik al een tijdje kwijt was. Nu weet ik hoe ik die weer vinden kan, zó fijn.

Bij Gertild komen voelt als een warm bad! Al pratende werden grootste dingen kleiner, Gertild hielp mij om zaken eens van een andere kant te bekijken.
Heb geleerd om niet meteen te oordelen, maar ben zeker ook in gaan zien dat anderen ook een open mind (kunnen) hebben.
Samen hebben we de angsten die ik heb een plek gegeven. Ook zij horen bij mij, net zoals andere hele mooie kwaliteiten (waarvan ik me nu meer bewust ben)!
Naar de kapper gaan, lunchen met vriendinnen: extra’s die je je zelf gunt. Bij mij horen bezoekjes aan Gertild ook in dit rijtje. Het is een soort van onderhoud aan jezelf!!
Ontspanningsoefeningen en meditatie geven mij rust. Dank je wel dat je dit mij hebt laten ervaren!!

Een aanrader!
Na het eerste gesprek met Gertild was me al duidelijk waar de schoen wrong. Toch knap als je al een paar jaar rondloopt met teveel (vervelende) gedachten die je niet kunt plaatsen en niet meer van je af kunt zetten. Je denkt toch al snel dat los ik zelf wel op, maar soms gaat dat blijkbaar niet. De gesprekken hebben mij erg geholpen en het is gewoon fijn om lekker alles tegen iemand te kunnen zeggen die je verder niet kent, wanneer doe je dat nou eigenlijk?

Mocht je twijfelen, Gertild is zeer empatisch en praktisch ingesteld. Ze kijkt echt naar je behoeften en wat je echt nodig hebt. Een paar gesprekken kan al een hele opluchting zijn. Een cadeautje voor jezelf….

Ik zou u nog wat laten weten hoe het met mij gaat. Dank, door uw hulp, gaat het bijzonder goed met mij. Ben meer gaan genieten van allerlei dingen, en maak me niet overal meteen zo druk om. Neem ook de rust en ontwikkelingen bewust in me op. Ik voel me `n gelukkiger mens.
Bedankt nog voor uw goede hulp.

Hierbij wil ik je nog enorm bedanken voor wat je voor mij betekend hebt, het is fijn om weer grip op mijn leven en gevoel te hebben. Ik vind het steeds weer zo mooi hoe jij het toch weer zo eenvoudig (en hoe het ook oprecht is!) kunt verwoorden.

Ik wil je heel erg bedanken voor alles wat ik van je heb mogen leren! Het was elke keer weer erg fijn om met je te praten, ik voelde me heel erg welkom. Ik kan er nu voor zorgen dat het stressen (en het feit dat mijn ouders me niet heel goed los konden laten) mij niet meer zo paniekerig of bang maakt en dat ik op tijd aanvoel dat ik moet ontspannen en mijn eigen weg moet kiezen. Ontzettend bedankt daarvoor.

De therapie heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf en mijn omgeving. Je hebt me handvatten gegeven voor problemen waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep. Mijn zelfredzaamheid is daardoor toegenomen en ik ben nu veel beter in staat om met mijn beperkingen om te gaan.

Kortom, ik ben blij dat ik van je deskundige en professionele diensten gebruik mocht maken.

Ik wil graag even terugkomen op ons laatste gesprek. Je vroeg wat ik nodig had; deze vraag was een nieuwe opening van het gesprek voor mij.

Gelukkig kon ik mijn hulpvraag duidelijk formuleren en deze vraag bleef de rode draad tijdens ons gesprek. Hierdoor was het soms wat confronterend voor mij om situaties te bekijken of dingen in te zien, maar achteraf wel leerzaam. Jouw algehele indruk van mij op het moment dat ik binnenkwam klopte erg goed; dat vond ik waardevol.

En gaandeweg het gesprek bleek de oorzaak van mijn “toestand” ook te verklaren. Samen bekeken we de handvaten die jij mij aanreikte. Daar kan ik nu mee aan de slag! En binnenkort, tijdens mijn vakantie zal ik al mijn zintuigen benutten, dan komt het zeker goed.

Gertild, erg bedankt.
Lieve groet M

Al jaren ben ik onder behandeling van een psychiater, maar ik had het gevoel dat ik niet meer vooruit ging. Ik had ook al een tijd last van mijn rug. Met deze gegevens kreeg ik van mijn dokter het advies om een ontspanningstherapie te doen.
In een korte tijd heb ik zoveel geleerd: kleine stapjes, veel meer zelfvertrouwen, één ding tegelijk doen en genieten van het moment. Kortom bewust van mezelf geworden! En mijn lichamelijke klachten zijn veel minder geworden. Ik besef dat veel lichamelijke klachten voortkomen uit psychische spanningen.

Deze therapie is voor mij een geweldige steun voor mijn lichaam en geest! Ik voel me zoveel meer gelukkiger. Zelfs na een mindere periode kom ik er dankzij de ontspanningstherapie oefeningen weer sneller bovenop. Ik heb veel geleerd en leer nog steeds positief te zijn!

Dank je wel voor de leuke oefeningen op het lekkere zachte matje en soms met de grote bal in jouw praktijk. Ik lig nu lekker in mijn bed en heb minder last van mijn gedraai en gepieker voordat ik ga slapen. Ik val sneller in slaap, dat vind ik fijn.

Ook heb ik minder hoofdpijn of buikpijn, dan ga ik gewoon iets leuks doen.

Van jou leerde ik: geluk dwing je af. Van jou leerde ik meer te mogen van mezelf en met compassie naar mezelf te kijken. Van jou leerde ik zonder masker te kunnen leven. Dank daarvoor!
Je bent een heel bijzonder, waardevol mens.
We hebben het ook in de groep fantastisch gehad.
Gelachen, gehuild en mooie momenten gedeeld. Carpe diem!

Met plezier heb ik deelgenomen aan de workshop mindfulness en ontspanning. De groep was klein en prettig. Gertild heeft de groep op een heel respectvolle wijze begeleid. Zij had daarbij aandacht voor iedereen persoonlijk en ieder kon de ruimte innemen die hij of zij wilde. De oefeningen tijdens de workshop sprak zij ook in, zodat we die thuis nogmaals konden beluisteren. Heel fijn was het om deze stok achter de deur te hebben. Mij is vooral bijgebleven dat niet alleen de afspraken met anderen, maar ook afspraken met jezelf, zoals bijvoorbeeld de afspraak om regelmatig tijd te nemen voor jezelf, belangrijk zijn.
Dank je wel voor deze mooie ervaring.

De afgelopen sessies heb ik als heel warm en vertrouwd ervaren, met de juiste scherpte, op de juiste momenten. Door de gesprekken en oefeningen met jou en de manier waarop je in staat bent om mij een spiegel voor te houden, heb ik geleerd beter mijn evenwicht te bewaren in mijn emotionele betrokkenheid bij de dingen die ik doe ten opzichte van de mensen van wie ik houd. Het was een voor mijn gevoel een hele prettige en nuttige manier om wat hobbels te nemen en zo weer verder te kunnen groeien.

De overwegingen die jij weleens meegeeft doen me ook denken aan een plek en moment voor overweging voor mezelf of in kleine kring. Komen tot waar het leven om draait, de kern van ons bestaan. Dankjewel voor je support, heel erg leuk vaak en erg fijn.

Kortom, ik ben een blij mens!

Ik kwam bij je met veel innerlijke pijn, verdriet dat ik moeilijk kon verwerken. Van jou heb ik geleerd om er op een positieve manier mee om te gaan en niet te blijven hangen in het verleden. Ik kan nu weer volop genieten van mooie momenten en durf nieuwe relaties aan te gaan. Een beetje pijn zal er altijd blijven, maar het heeft mijn leven rijker en bewuster gemaakt. Dank je wel!

Doordat ik naar Gertild met gegaan, ben ik dichter bij mezelf gekomen en leer ik echt wat voor mij belangrijk is. hierdoor is mijn chronische hyperventilatie al een stuk minder. Ze geeft hele fijne tips en goed advies waar je aan kunt werken. ik kan het niet zo goed in woorden omschrijven, maar ze brengt het “positieve” weer in mij te boven. Het zijn vaak de kleinste dingen die je gelukkig maakt, en vaak maak je je druk om iets wat totaal niet belangrijk is. Dat leert ze om mij dat bewust te laten inzien, en weer blij/gelukkig zijn met jezelf in het leven en hoe je echt bent.

Dank je wel lieve Gertild voor de steun tijdens mijn zwangerschap en rondom de bevalling. Het gaf me echt vertrouwen, dat ik hard nodig had. Ik heb nogal vaak angsten en dacht dat ik dat ook voor de bevalling zou hebben, maar dat viel zo mee. Wat ben ik trots dat de bevalling zo goed ging!

Echt heel erg bedankt voor alles, het heeft me zo goed gedaan naar jou te komen. Dat het al zoveel kan helpen na een paar keer had ik nooit durven hopen. Dank je wel voor je luisterend oor. Het was top!!

Bij deze wil ik je erg bedanken voor de gesprekken en het sparren dat heeft mij erg geholpen in het maken van mijn keuze en het vinden van meer balans in mijn leven.

Gertild, een jaar geleden kwam ik jouw praktijk binnen wandelen. Ik was een persoon met veel stress in mijn lijf.

Deze stress zijn we als eerste te lijf gegaan.
Je hebt mij bijgebracht hoe ik mij kan ontspannen, hoe ik mijn hoofd leeg kan krijgen, hoe ik meer mijn eigen leven mag leiden en niet continu rekening hoef te houden met mensen die mij lief zijn maar ook veel minder rekening hoef te houden met mensen die mij minder na aan het hart liggen.

Ook de volgende vragen zijn oa. aan bod gekomen:
1) Aan wie moet ik verantwoording afleggen?
2) Waarom schiet ik steeds in de verdediging?
3) Hoe leer ik mensen neutraal te observeren en benaderen en niet met een bepaalde vooringenomenheid?

Mijn leermomenten zijn:
Leef je eigen leven. Bouw noodzakelijke rustmomenten in per dag.
Geniet meer van het leven, van de natuur en van het moment.
Blijf niet vechten tegen iets wat je niet in de hand hebt en waar je niets aan kan doen.
Sommige dingen en/of personen komen op je pad maar verdwijnen ook weer spontaan.

Accepteer bepaalde spanningen en neem desnoods de voorgeschreven medicijnen, ook al is het slikken van medicijnen niet helemaal jouw ding. Hieraan toegeven heeft mij alleen al rust bezorgd.

Gertild, ik ben er nog niet en houdt dagelijks rekening met hetgeen ik door jou heb aangeleerd gekregen. Bedankt hiervoor.

Een gelukkig “Anoniempje”.

Het slapen gaat beter, en ik ben veel rustiger geworden. De oefeningen die je me hebt gegeven werken echt heel goed voor mij. Hartelijk dank voor alles!

Ik wilde nog hartelijk bedanken voor het gesprekken die we hebben gehad. Je bent verbaal heel sterk en kan een probleem vanuit verschillende perspectieven benaderen en onderbouwen. Dat heeft me erg geholpen.

Ik hoop dat je een zonnetje mag blijven voor je patiënten. Want dat ben je voor mij ook geweest. Het zou mooi zijn elkaar weer te ontmoeten.

Dank je wel voor je mooie woorden op het kaartje dat je me schreef. Zo gaaf wat jij allemaal doet en het zo kan verwoorden. Alles lijkt dan zo simpel. Het ‘probleem’ is meteen een stuk kleiner hierdoor. Ik heb er zoveel aan gehad, super bedankt voor je, snelle reacties per mail, je begrip en inzet!!

Ik vond het heel leuk en fijn om bij jou te komen. En dat jij mij chilloefeningen gaf. Ook dat jij de oefening opgenomen hebt, dan kon ik thuis in bed er naar luisteren en lekker in slaap vallen.

Dank je wel voor jouw bemoedigende woorden, ik probeer vaker mindfullness te doen en zie dan ook een dikke boom met stevige wortels!
Dat geeft echt hoop en steun!

Hierbij wil ik je nog eens enorm bedanken voor wat je voor mij destijds betekend hebt, het is fijn om weer grip op mijn leven en gevoel te hebben. Het is allemaal goed gekomen met me, zowel qua werk als privé, mede dankzij jouw hulp. Nogmaals bedankt voor je begeleiding, inmiddels alweer zo’n 2 jaar geleden geloof ik.

Ik zou u nog wat laten weten hoe het met mij gaat. Dank, door uw hulp, gaat het bijzonder goed met mij. Ben meer gaan genieten van allerlei dingen en maak me niet overal meteen zo druk om. Neem ook de rust en ontwikkelingen bewust in me op.

Ik voel me `n gelukkiger mens.

Zomaar een kaartje om je te laten weten dat ik nog steeds met grote regelmaat de ontspanningsoefening doe. En ik het nog steeds zo fijn vind dat ik nu zelf kan zorgen dat ik warme handen heb. Nog altijd blij dat ik toen de stap gemaakt heb naar jou toe te komen.

Ik vind het geweldig wat jij voor me doet. De (ontspannings)oefeningen en gesprekken helpen me. Vooral de familieopstelling met de poppetjes heeft me verrast en laten doen laten inzien hoe ik zelf kan bepalen ruimte aan anderen te geven of zelf ruimte te nemen als ik het nodig heb, terwijl ik toch in contact blijf. Dat geeft lucht, ook letterlijk. Mijn hyperventilatieklachten zijn een stuk minder. Dank je wel hiervoor.

Confronterend, leerzaam en een bere interessant proces

‘Ontspanningstherapie’ zei de dokter. ‘Doe eens wat sessies en geniet er maar van’. Ontspanningstherapie? What the hell? Al een tijdje had ik last van een op hol geslagen hart, maar stoer als ik was, trok ik me daar niets van aan. Tot het moment dat het op een nacht écht erg werd, en ik me serieus af ging vragen of mijn hart het wel vol zou houden. De volgende ochtend zat ik dus bij de dokter. Niks hartproblemen (gelukkig), niks lichamelijks.
Stress, spanning, huh? Maar ik had toch juist alles op de rit?!

Hoe dan ook: ik ging naar Gertild. Tenslotte ben ik wel voor ontspanning. Wat massage, heilzame geuren en geluiden? Zag ik wel zitten. Dus daar zat ik dan. Het was anders dan ik dacht. We deden oefeningen en praatten. En we praatten nog meer. En zomaar opeens legde ze de vinger op de zere plek. Dat wil zeggen: ze liet mij mijn eigen vinger op de zere plek leggen. De ontspanningstherapie bij Gertild bleek een confronterende en leerzame ervaring. Weliswaar kreeg ik echte oefeningen en praktische tips, maar de grootste ‘oefening speelde zich in mijn hoofd af. En nog.

Ik heb inzicht gekregen in hoe ik het mezelf moeilijk maak/ laat maken, en hoe ik dat kan voorkomen. Of op zijn minst tegengaan. Bewust ben ik me geworden van mijn eigen druk, gehaast en geren. En hoe ik balans kan en moet houden. Nu ben ik klaar. Althans, met de sessie. Het proces is nog niet helemaal afgerond, maar ik vind het bere interessant. En ook al computer en eet ik nog wel eens tegelijk, ik ben me er nu tenminste van bewust 😉 Veel dank Gertild, voor de leuke, boeiende en inzicht verschaffende gesprekken.

Back To Top