Skip to content

Even voorstellen

Tijdens mijn werk als fysiotherapeute ben ik geïnteresseerd geraakt in de psychosomatiek, invloed van de geest op het lichamelijk functioneren. Ik ben me hierin steeds verder gaan verdiepen en heb inmiddels met succes een heel aantal opleidingen en cursussen gevolgd. Mijn nieuwe inzichten pas ik dagelijks in mijn werk toe. Ik ben benieuwd naar de mens als totaliteit: lichamelijk functioneren vertelt vaak slechts een deel van het verhaal, dus wil ik graag luisteren naar je totale verhaal. Het verhaal achter jouw klacht. Daarbij is openheid en vertrouwen belangrijk. Ik ga met geduld en respect met je aan het werk en hecht veel belang aan positieve aspecten, dus de dingen die wél goed gaan. Mijn eigen positieve instelling helpt me daarbij.
Heeft mijn verhaal je nieuwsgierig gemaakt? Lees de reacties van mijn cliënten.

Naast mijn werkzaamheden in Nuenen ga ik jaarlijks naar Oeganda om vrijwillig als fysiotherapeut te werken. Mocht je daar meer over willen weten, dan kun je kijken bij onze Stichting Vrienden van Mutolere Hospital.

Mijn Passie: fotograferen, de mens en zijn natuur.

ontspanningstherapeut Nuenen Gertild den boer - winter

Recente scholing

Ik heb meerdere boeiende en praktische meerdaagse scholingen gedaan waardoor ik in de praktijk nog meer handvaten heb om cliënten te begeleiden met slaapproblemen. Slapen levert een belangrijke bijdrage aan een betere gezondheid en welzijn. Er zijn nl zoveel verschillende manieren om tot een betere slaap te komen. Dat vraagt om maatwerk.  Dan kun je denken aan: antipieker tips, indeling van je dag en late avond, gebruik van (slaap)medicijnen, schermgebruik, mate van bewegen per dag, aandacht voor de slaapkamer etc We kijken samen wat jij nodig hebt om beter te kunnen slapen!
Kijk voor meer info ook mijn blog.

Over verlies en verdriet: als je hierover meer weet, helpt het je in je eigen proces of je kunt er anderen mee helpen. Het gaat niet over dood, maar over léven: het emotionele leven van iemand die verlies van een geliefde ‘overleeft’.
Verlies verwerken is ‘rouwarbeid’. Er zijn 4 taken te doen: 
1. Het onder ogen zien van de werkelijkheid van het verlies 
2. Ervaren van (lichamelijke) pijn en verlies 
3. Aanpassen aan de wereld zonder de verloren persoon 
4. Opnieuw leren houden van mensen en leren genieten van het leven.
Rouwen is een hele klus.
Tip: een mooi boekje met woorden van bemoediging: ‘vingerafdruk van verdriet’, omdat ieders verdriet uniek is, net als jouw vingerafdruk.

Met behulp van MBTI zie je dat iedere persoonlijkheid zijn eigen kwaliteiten heeft en daardoor zijn/haar persoonlijke bijdrage kan leveren binnen een groep, een team of gezin. Doe wat bij jou past en waar jij energie van krijgt.
Je krijgt meer inzicht en begrip in de voorkeuren van jezelf en een ander, dat scheelt heel wat irritaties en oordelen. Hierdoor kun je juist zien waarmee je elkaar kunt aanvullen en helpen.

DSM V training (diagnoses voor psychische stoornissen) goed afgerond.
Wat was het boeiend!
Nog meer begrip voor mensen met een psychiatrische stoornis gekregen. Zij hebben zo vaak angsten of andere klachten waardoor ze lastig zijn voor zichzelf en de omgeving. Lastig in de omgang misschien, maar je moet vooral weten wat zij nodig hebben om beter te kunnen functioneren. Daar kun je in therapie veel mee bereiken.
Never look down on someone unless you’re helping them up!

Back To Top