Skip to content

Ik heb zo’n pijn maar de dokter kan niets vinden!

Naar schatting 1 miljoen mensen dolen, soms jaren, door een medisch circuit, op zoek naar een verklaring van hun pijn, maar de dokter kan niets vinden.

Deze aandoeningen heten in een verzamelnaam: SOLK: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Dat kunnen heel wisselende klachten zijn als chronische hoofdpijnen, prikkelbaar darmsyndroom, chronische lage rugklachten, fibromyalgie, chronische vermoeidheidssyndroom etc.

Het is een bio-psycho-sociaal probleem, dus zit niet alleen ’tussen de oren’. Vaak is er een combinatie van factoren ( bijv. stressvolle gebeurtenissen, overbelasting, overgevoelig afweersysteem ) die tot deze klachten leidt. De klachten zijn vaak heftig. De pijnbeleving kan onder invloed van vele factoren wisselen.
Om uit de negatieve spiraal te komen moet je de behandeling zowel op het lijf als de psyche richten. We kunnen geen scheiding maken tussen die twee, ze hebben invloed op elkaar!

De specialiteit en kwaliteit van psychosomatische therapeuten is om de klachten op deze manier te benaderen en samen met jou de klacht te onderzoeken en te kijken hoe je er mee om kan gaan en nog liever te zorgen dat jouw klachten afnemen!

Back To Top