Skip to content

Confronterend, leerzaam en een bere interessant proces

‘Ontspanningstherapie’ zei de dokter. ‘Doe eens wat sessies en geniet er maar van’. Ontspanningstherapie? What the hell? Al een tijdje had ik last van een op hol geslagen hart, maar stoer als ik was, trok ik me daar niets van aan. Tot het moment dat het op een nacht écht erg werd, en ik me serieus af ging vragen of mijn hart het wel vol zou houden. De volgende ochtend zat ik dus bij de dokter. Niks hartproblemen (gelukkig), niks lichamelijks.
Stress, spanning, huh? Maar ik had toch juist alles op de rit?!

Hoe dan ook: ik ging naar Gertild. Tenslotte ben ik wel voor ontspanning. Wat massage, heilzame geuren en geluiden? Zag ik wel zitten. Dus daar zat ik dan. Het was anders dan ik dacht. We deden oefeningen en praatten. En we praatten nog meer. En zomaar opeens legde ze de vinger op de zere plek. Dat wil zeggen: ze liet mij mijn eigen vinger op de zere plek leggen. De ontspanningstherapie bij Gertild bleek een confronterende en leerzame ervaring. Weliswaar kreeg ik echte oefeningen en praktische tips, maar de grootste ‘oefening speelde zich in mijn hoofd af. En nog.

Ik heb inzicht gekregen in hoe ik het mezelf moeilijk maak/ laat maken, en hoe ik dat kan voorkomen. Of op zijn minst tegengaan. Bewust ben ik me geworden van mijn eigen druk, gehaast en geren. En hoe ik balans kan en moet houden. Nu ben ik klaar. Althans, met de sessie. Het proces is nog niet helemaal afgerond, maar ik vind het bere interessant. En ook al computer en eet ik nog wel eens tegelijk, ik ben me er nu tenminste van bewust 😉 Veel dank Gertild, voor de leuke, boeiende en inzicht verschaffende gesprekken.

Back To Top