Skip to content

Zonder wrijving geen glans!

[fusion_text]

Naar aanleiding van een mooie interactieve avond gisteren, op uitnodiging van een groep dames, met als thema ‘ ‘duurzame relaties’ een verhaal uit de oude doos.

Opvallend vind ik dat ik steeds vaker hoor dat mensen, die al lang samenzijn, verliefd worden en erachter komen dat ze ‘iets’ vinden wat ze in hun relatie missen en dan vrij snel besluiten uit elkaar te gaan en een nieuwe start willen maken, met alle gevolgen van dien.

Wat er volgens mij vergeten wordt is dat ze wellicht iets krijgen wat ze misten ( bijv aandacht en intimiteit op een andere manier dan ze gewend zijn ) maar vergeten dat ze gaan missen wat ze wél hadden, eigenschappen van de partner die als vanzelfsprekend aanwezig zijn!!
Het is goed erbij stil te staan waarom je vroeger verliefd werd op je partner. Geef dit weer een kans, deel je gevoelens en realiseer wat je wél hebt samen. Kijk waarin je partner een positieve bijdrage heeft in jouw leven.

Geef elkaar de ruimte voor een eigen ontwikkeling en vind daarnaast de gemeenschappelijke momenten om dat uit te wisselen en om samen iets te ondernemen. Met of zonder wrijving, gewoon om elkaar weer te begrijpen in alle veranderingen die er in de loop van de jaren zijn.
Regelmatig hoor ik dat mensen achteraf uiteindelijk spijt hebben van het besluit uit elkaar te gaan, als ze geweten hadden hoeveel pijn ( lichamelijk en geestelijk ), verdriet, gemis en onzekerheid ( ook in financiële zin ) er voor in de plaatst komt…

Neem het eens mee in je overwegingen, als kan het soms moeite kosten. Maar: zonder wrijving geen glans!

[/fusion_text]
Back To Top