Skip to content

Balans

Als de balans belasting en belastbaarheid verstoord is kunnen er allerlei lichamelijke ongemakken ontstaan. Een voorbeeld daarvan is: hyperventilatieklachten.

Hyperventilatie: opvallend vaak denken mensen alleen aan aanvallen, maar vaak hebben mensen met onderstaande klachten een vorm van ‘chronische hyperventilatie’. Voortdurend (iets) meer ademhalen dan nodig is.

Vaak komt dat door stress.
Stress ontstaat als een mens niet meer in staat is om een storing of verstoring van de balans ‘Belasting en Belastbaarheid’ te compenseren.
Herkenning en erkenning van symptomen zijn dan belangrijk evenals de bevestiging van stressoren en de bereidheid om de oorzaak op te zoeken.

Klachten die bij hyperventilatie horen kunnen een combinatie van onderstaande klachten zijn:
Pijnlijke steken in de borst, gespannenheid, waas voor de ogen,duizeligheid, in de war zijn, of het gevoel hebben het normale contact met de omgeving te verliezen, een snellere ademhaling of ademnood, benauwd voelen in of rond de borst,opgeblazen gevoel in de buik, tintelingen in de vingers, niet voldoende diep kunnen doorademen, stijfheid rond de mond, koude handen of voeten, bonzen van het hart
of een angstig gevoel.

Back To Top